ООН закликає Україну змінити правила виплати пенсій переселенцям

ООН закликає Україну змінити правила виплати пенсій переселенцям

Укрінформ
Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер закликала український уряд негайно скасувати прив'язку доступу до пенсій до реєстрації як внутрішньо переміщених осіб.

Про це Фрейзер заявила на презентації нової 25-ї доповіді Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша рекомендація залишається незмінною - слід негайно скасувати прив'язку доступу до пенсій до реєстрації як внутрішньо переміщених осіб. Люди повинні мати однаковий доступ до пенсії незалежно від того, де вони живуть", - сказала Фрейзер.

У цьому контексті вона зазначила, що в якийсь момент після 2014 року понад 7 тис. пенсіонерів з реєстрацією місця проживання на територіях, які контролюються самопроголошеними ДНР і ЛНР, втратили доступ до своїх пенсій.

Читайте також: Росія має забезпечити українським морякам захист згідно з міжнародним правом - ООН

"Ця ситуація триває досі. Це прямий результат державної політики, якою право на пенсію прив'язане до реєстрації в якості внутрішньо переміщених осіб і до процедури верифікації, яка випливає з такої прив'язки", - зауважила голова Моніторингової місії ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-