У Генштабі розповіли, які комплектуючі для техніки виробляються тільки в РФ

У Генштабі розповіли, які комплектуючі для техніки виробляються тільки в РФ

Укрінформ
Для українських підприємств, які здійснюють ремонт військової техніки та озброєння, залишається критичним питання запчастин, які виробляються тільки в Росії.

Про це заявив начальник озброєння ЗСУ Микола Шевцов під час брифінгу щодо стану забезпечення Збройних Сил України озброєнням та військовою технікою протягом 2014-2018 років, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Залишаються проблемними питання забезпечення виробничої діяльності вітчизняних виробників запасними частинами та агрегатами, які виробляються сьогодні, на жаль, тільки в РФ. Це прилади надвисокої частоти, комплектуючі до БМП, до бронетранспортерів, танків Т-72, комплектуючі до ЗРК. Найбільш критичною номенклатурою є лопаті несучих гвинтів гелікоптерів та запасні частини до літаків”, - сказав Шевцов.

Читайте також: Укроборонпром заперечує семиразове завищення ціни на прилади для Ан-26

Він також поінформував, що для забезпечення потреби у відновленні озброєння та військової техніки, в період 2014-2018 роки було збільшено виробничі можливості частин технічного забезпечення ЗСУ, а також оптимізована їх структура та чисельність. Зокрема, було переформовано 11 ремонтних рот механізованих (танкових, мотопіхотних, гірсько-піхотних) бригад в ремонтно-відновлювальні батальйони (11 рвб).

Крім того, за словами представника Генштабу, було сформовано 19 ремонтних рот в інших бригадах, 40 взводів технічного забезпечення в механізованих (танкових) батальйонах та відділень технічного обслуговування та ремонту в решті батальйонів (дивізіонів), сформовано та передано до складу оперативних командувань чотири окремі ремонтно-відновлювальні полки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-