Родичі політв'язнів чекають на створення координаційної ради при президенті

Родичі політв'язнів чекають на створення координаційної ради при президенті

Укрінформ
Родичі українських політв'язнів та заручників чекають на створення консультативно-координаційної ради при Президентові України, яка системно займатиметься пошуком шляхів звільнення в'язнів Кремля.

Про це заявив у виступі на акції солідарності з кримчанами у столичному парку Шевченка керівник об’єднання родин політв’язнів, брат «кримського диверсанта» Євгена Панова Ігор Котелянець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще у червні 2018 року говорилося про те, що в Україні буде створена координаційна рада при Адміністрації Президента, яка системно і постійно займатиметься пошуком шляхів звільнення українських політв'язнів, а також їхньої підтримки протягом того часу, коли вони перебувають в ув'язненні. Ми досі чекаємо створення цієї координаційної ради, вона нам дійсно потрібна, тому що досі держава системно цим питанням не зайнялася", - сказав Котелянець.

Читайте також: Курков написав листа Роману Сущенку

Як повідомлялося, 8 червня 2018 року родичі українських політв’язнів Кремля та заручників, яких утримують на окупованому Донбасі, уперше зустрілися з Президентом Петром Порошенком. На зустрічі в Адміністрації Президента були присутні голова Служби безпеки Василь Грицак, міністр закордонних справ України Павло Клімкін та представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Також в АП були представники кримськотатарського народу - голова Меджлісу Рефат Чубаров та його заступник Ахтем Чийгоз, якого у жовтні 2017 року звільнили від незаконного утримування у Криму.

Під час зустрічі Чийгоз зачитав звернення ув’язненого Володимира Балуха, який закликав до активних дій держави щодо консолідації зусиль патріотично налаштованих громадян і висловив думку, що створення консультативно-координаційної ради при Президентові України значно підвищить ефективність дій держави по звільненню політв’язнів, захисту прав і свобод громадян України в тимчасово окупованому Криму та якісно покращить інформаційну складову у боротьбі з російською пропагандою.

Глава держави підтримав створення такої ради і доручив опрацювати це питання та підготувати відповідний Указ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-