Україна звільнилася від культурної окупації — Порошенко

Україна звільнилася від культурної окупації — Порошенко

Укрінформ
Україна, захищаючи свою незалежність та територіальну цілісність від російської агресії, позбулася культурної окупації, під якою перебувала роками.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час заходів з нагоди вшанування пам`яті Тараса Шевченка в Каневі на Тарасовій горі, повідомляє прес-служба глави держави.

«Ми звільнилися від культурної окупації, яка аж ніяк не менш небезпечна, ніж окупація фізична. За останні п’ять років українські мова, україномовна пісня, україномовна книга, україномовне кіно здобули надійні позиції в просторі навколо нас, а головне – в наших серцях, серцях усіх українців», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що за п’ять років українська мова нарешті посіла належне їй місце, і це було зроблено "по-мудрому, не порушуючи прав носіїв інших мов".

«Ми припинили багаторічне приниження, коли українську мову в Україні доводилося буквально рятувати. Сьогодні її позиції сильні, як ніколи. Сьогодні маємо вже вищу амбіцію – так представити нашу культуру і мову, щоб увесь світ належно оцінив її красу і силу», - акцентував Порошенко.

Також президент підкреслив, що ніхто не зробив кращих висновків з української історії, ніж Тарас Шевченко, який кожним параграфом своєї творчості закликав українців до єдності.

"Єдиномисліє подай І братолюбіє пошли" просить Господа поет для українців. Тому знову і знову закликаю всіх нас до єдності, до протистояння всьому, що повертає нас до минулого", - сказав Порошенко.

Читайте також: Президент з дружиною вшанували пам'ять Великого Кобзаря

У цьому контексті він зауважив, що Угода про асоціацію, відновлення економіки, безвізовий режим, Томос, децентралізація є свідченнями нашої сили, набутої в єдності.

"Не було б єдності - не було б цього", - підкреслив Глава держави.

Фото Михайла Марківа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-