Відбір суддів: ВККС врахувала всі висновки Громадської ради доброчесності

Відбір суддів: ВККС врахувала всі висновки Громадської ради доброчесності

Укрінформ
Усі висновки Громадської ради доброчесності (ГРД) щодо суддів із сумнівною репутацією були досліджені на засіданнях Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ).

Про це сказав член Вищої кваліфікаційної комісії суддів Михайло Макарчук під час брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Хочу звернути увагу, що всі висновки Громадської ради доброчесності були предметом дослідження на засіданнях колегій. Всі ті претензії, які були висловлені конкретно кожним кандидатом, були досліджені. Кандидати надавали по всіх, особливо з майнових питань, документи. І вони також нами були досліджені за участю представників ГРД. Тому говорити про те, що комісія щось не дослідила з тих” закидів”, які були в ГРД, не можна. Інше питання, що не завжди представники ГРД погоджуються з поясненнями, але в нас немає такого права — не давати оцінку тим обставинам, тим поясненням і тим документам, які надавали кандидати”, - пояснив Макарчук.

Він також звернув увагу на наявність кандидатів у процесі конкурсного відбору до Верховного суду, яких ВККСУ визнала невідповідними без висновків ГРД.

Читайте також: Списки переможців конкурсу до ВАС передали Вищій раді правосуддя - ВККС

“Тому ми до своєї роботи ставилися дуже відповідально і перевіряли всіх кандидатів, а не тільки тих, де були висновки ГРД”, - зауважив член ВККСУ.

Водночас, голова ВККСУ Сергій Козьяков нагадав, що “в законі немає обов’язку Комісії погоджуватися з усіма негативними висновками”.

“Ми саме так зробили: не погодилися з усіма негативними висновками минулого разу ( під час першого конкурсу до Верховного суду — ред.) і зараз”, - зазначив Козьяков.

Як повідомлялося, 6 березня ВККСУ завершила конкурс до Вищого антикорупційного суду та Верховного суду, затвердивши списки переможців.

Того ж дня Громадська рада доброчесності зазначила, що до рейтингового списку переможців-кандидатів на 78 вакантних посад у чотирьох касаційних судах у складі Верховного потрапили 16 фігурантів списку "31 недоброчесний", оприлюдненого ГРД наприкінці лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-