Списки переможців конкурсу до ВАС передали Вищій раді правосуддя - ВККС

Списки переможців конкурсу до ВАС передали Вищій раді правосуддя - ВККС

Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів передала до Вищої ради правосуддя документи переможців конкурсу на посади у Вищому антикорупційному суді та його Апеляційній палаті.

Про це сказав голова ВККСУ Сергій Козьяков під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вчора вже передали до Вищої ради правосуддя повні пакети документів щодо переможців на посади суддів Вищого антикорупційного суду", - зазначив Козьяков.

Він додав, що готуються для передачі до ВРП також документи переможців конкурсу на посади у Верховному суді, визначені ВККСУ 6 березня.

"ВРП їх (документи - ред.) приймає, автоматизований розподіл між членами ВРП... І треба їм ще врахувати, що кілька членів ВРП брали участь у цьому конкурсі, тому вони мають забезпечити відсутність конфлікту інтересів під час прийняття рішення", - зазначив Козьяков.

За його словами, у ВРП є певний час на вивчення матеріалів та ухвалення рішення - "точно не менше 10 днів".

"Потім документи будуть передані Президенту на підпис, видання указу. Скільки для цього потрібно часу? Нам так видається, що Президент захоче видати указ до голосування в першому турі", - зауважив голова ВККС.

Читайте також: ВККС завершила конкурс до Вищого антикорупційного суду

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня 2019 року ВККСУ завершила конкурс на 39 посад у Вищому антикорупційному суді, оголошеного 2 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-