Епіфаній призначив собі помічників для

Епіфаній призначив собі помічників для "церковної дипломатії"

Укрінформ
Митрополит Київський і всієї України Епіфаній призначив архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія на посади заступників голови управління зовнішніх церковних зв’язків.

Як повідомляє прес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ) у Facebook, відповідні укази вже підписані.

"Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній призначив архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія на посади заступників голови Управління зовнішніх церковних зв’язків", - йдеться у повідомленні.

Враховуючи особливу важливість напрямку розвитку зовнішніх церковних зв’язків Священний Синод своїм рішенням від 5 лютого 2019 р. залишив керівництво управлінням зовнішніх церковних зв’язків за предстоятелем.

Читайте також: Епіфаній розповів, якими парафіями керуватиме Філарет

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу й божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій і предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. Згодом Томос підписали всі члени Синоду Вселенського патріархату.

3 лютого в Софії Київській відбулася церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія, яка завершила всі процедури, які утверджують автокефалію УПЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-