Справа Мангера: суд не дозволив відвід прокурора

Справа Мангера: суд не дозволив відвід прокурора

Укрінформ
Адвокати голови Херсонської облради в Апеляційному суді Києва заявили відвід прокурору Вікторії Калиті, яка оскаржує обраний йому запобіжний захід, але суд це клопотання відхилив.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На думку адвокатів, прокурор  упереджена щодо Мангера, оскільки він є членом партії "Батьківщина", а Калита "представляла державне обвинувачення у справі Юлії Тимошенко".

Утім, колегія суддів, порадившись, вирішила відхилити клопотання захисту.

Судове засідання з розгляду скарги ГПУ триває.

Читайте також: Суд розглядає скаргу ГПУ на запобіжний захід Мангеру

Як повідомлялося, 11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської облради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тис. 300 грн. Заставу вніс адвокат.

Термін запобіжного заходу Мангеру закінчується 3 березня. У понеділок, 4 березня, має відбутися засідання Шевченківського райсуду щодо його продовження.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла. 4 листопада 2018 року вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-