УПЦ МП фінансово мотивують не переходити до Єдиної церкви — Епіфаній

УПЦ МП фінансово мотивують не переходити до Єдиної церкви — Епіфаній

Укрінформ
З УПЦ МП до ПЦУ переходять більше парафії, ніж священики, і частково це відбувається тому, що цих священиків фінансово мотивують залишатися в підлеглості РПЦ.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній митрополит Київський і всієї України в інтерв’ю ВВС News Україна.

“Я б сказав, що 60% громад переходить зі священиками, а інші громади визначаються, переходять до єдиної церкви, а священик, на жаль, приймає рішення лишатись в РПЦ. Я вважаю, їм важко здолати певний моральний бар'єр. Якщо вони проповідували до цього часу, що ця структура (УПЦ КП) є неканонічною, неблагодатною, - тобто все те, що пропагувала до цього часу Москва, - то певним священнослужителям дуже складно переступити цю межу”, - сказав Епіфаній.

Читайте також: Майбутнє ПЦУ не залежить від того, хто буде президентом — Епіфаній

А зараз, за його словами, “в їхні мізки знову вкладають, що після виборів прийде проросійський кандидат, і все повернеться назад”.

“І зараз є реальні докази того, що вони навіть фінансово підтримують таких священнослужителів: якщо він не переходить разом з громадою, то він отримує повне фінансове забезпечення... Я думаю, це правдива інформація, - що вони мотивують таким чином священнослужителів не переходити до ПЦУ разом із громадою”, - зазначив предстоятель ПЦУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-