Саєнко назвав пріоритети реформи держуправління

Саєнко назвав пріоритети реформи держуправління

Укрінформ
Уряд у 2018 році заклав міцний фундамент для продовження реформи державного управління та побудови ефективного державного апарату.

Про це заявив міністр КМУ Олександр Саєнко у середу на засіданні Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, інформує Урядовий портал.

"Уряд у 2018 році заклав фундамент для побудови ефективного держуправління", - сказав Саєнко.

У своєму виступі він наголосив на ключових результатах і викликах у реалізації Стратегії реформування держуправління. У фокусі реформи – підвищення якості урядових рішень, формування професійної державної служби, електронне урядування та надання послуг громадянам.

«Уряд завершує реорганізацію міністерств. Наша мета – перезавантажити застарілу пострадянську систему та перетворити міністерства на потужні центри формування державної політики», - наголосив Саєнко.

Він підкреслив, що одним з основних викликів є позбавлення міністерств невластивих функцій – управління майном, інспекцій та наглядів. Для фокусування міністерств на формуванні політики було створено нові структури – директорати, що відповідають за стратегічне планування та формування політик.

Для залучення до нових директоратів найкращих в Україні професіоналів було оновлено конкурсну процедуру, підвищено вимоги на нові посади держслужби та запущено сучасний портал вакансій – career.gov.ua, через який вже більше 29 тис. кандидатів змогли подати документи онлайн. Конкурс на нові посади держслужби становить у середньому 25 кандидатів на місце, що свідчить про формування іміджу держави як конкурентного роботодавця. Для підвищення якості та об’єктивності відбору на базі Національного агентства з питань державної служби було відкрито сучасний Центр оцінювання, де кандидати на посади держслужби зможуть проходити тестування.

Читайте також: Гройсман розповів, як реформа держуправління допомогла залучити молодь

Саєнко також зауважив, що головне завдання реформи – побудувати сучасне, прозоре та сервісно орієнтоване державне управління, в центрі якого громадянин та його потреби. Україна досягла значних успіхів у впровадженні електронного урядування. 118 електронних послуг вже запущено. Зростає кількість громадян, які користуються новими та зручними сервісами. Урядування стає більш прозорим. Україна на другому місці серед країн, що досягли найбільшого прогресу у відкритті даних за останні чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-