НСЖУ просить журналістів

НСЖУ просить журналістів "не вестися" на маніпуляції політиків

Укрінформ
Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко закликав журналістів бути критичними, відповідальними і не піддаватися на маніпуляції політиків.

Про це він заявив під час підсумкового круглого столу на тему "Як інтелектуали трансформують національну ідею?" у рамках проекту "Трансформація національної ідеї відповідно до викликів часу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми закликаємо журналістів діяти відповідально, не вестися, як би не затягували політики, на якісь манівці, маніпуляції, і розуміти, що наша професія - це професія тих людей, кого в суспільстві мають поважати, а не зневажати”, - сказав Томіленко.

За його словами, якщо говорити про трансформацію національної ідеї, то результат процесу залежить від тієї інформації, яку громадяни отримують.

Читайте також: У штабі Порошенка назвали "корупційне розслідування" передвиборчою технологією

“Якщо ми по дорозі починаємо отримувати дуже багато перекрученої інформації, якщо підтримуватиметься в суспільстві атмосфера цькування, нетолерантності, то, відповідно, дуже складно прогнозувати, куди ми прийдемо. Тому знову ж таки ми закликаємо журналістів бути критичними в своїй роботі і, відповідно, уважними”, - додав голова НСЖУ.

Проект «Трансформація національної ідеї відповідно до викликів часу» складався із серії круглих столів і наукових конференцій у Києві, Одесі, Дніпрі, за участю українських істориків, філософів, культурних громадських та духовних діячів, лідерів громадської думки. Проект ставить за мету окреслити нову сучасну й успішну українську мрію, використовуючи національні надбання й розв’язуючи наявні проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-