Адвокати Мангера не з’явилися на суд — засідання перенесли

Адвокати Мангера не з’явилися на суд — засідання перенесли

Оновлено
Укрінформ
Апеляційний суд переніс розгляд скарги Генпрокуратури на рішення Шевченківського райсуду щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської обладміністрації Владиславу Мангеру на 28 лютого.

Як повідомив у коментарі Укрінформу його адвокат Дмитро Ільченко, засідання перенесено через те, що не всі учасники процесу з'явились до суду.

"Суд переніс розгляд скарги Генпрокуратури на 28 лютого на 16.45, оскільки не всі учасники процесу з'явилися в суд", - сказав він.

Крім того, за словами адвоката, скарга ГПУ на рішення суду першої інстанції надійшла за 5 хвилин до початку судового засідання, і адвокати не встигли ознайомитися з документами.

Перед будівлею кілька десятків активістів запалили фаєри і скандували «Вбивці мають сидіти!».

Як повідомлялося, у ніч на 15 лютого Шевченківський райсуд столиці обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1300 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 2 497 300 грн. За Мангера вніс заставу його адвокат, і він вийшов зі Слідчого ізолятора СБУ. У ГПУ заявили, що вважають ухвалу суду незаконною та необґрунтованою в частині визначення розміру застави та просять скасувати її і застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування без визначення розміру застави.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: СБУ просить продовжити досудове розслідування

20 лютого у СБУ повідомили, що Мангер відмовився свідчити у справі Катерини Гандзюк.

11 лютого голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру повідомлено про підозру в організації вбивства, вчиненого з корисливих мотивів, на замовлення, з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

В.о. керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла декілька операцій і померла 4 листопада минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-