Вбивство Гандзюк: СБУ просить продовжити досудове розслідування

Вбивство Гандзюк: СБУ просить продовжити досудове розслідування

Укрінформ
Служба безпеки просить суд продовжити термін досудового розслідування у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Відповідне клопотання надійшло до Шевченківського райсуду Києва, повідомляє прес-служба суду.

"На розгляд до Шевченківського районного суду м.Києва надійшло клопотання про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Мангера В.М., Левіна О.О., Павловського І.В., Торбіна С.В. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.27 (види співучасті), п.п.4, 6, 11, 12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України, за підозрою Грабчука М.О., Васяновича В.О., Вишневського В.В., Горбунова В.А. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.15 (замах на злочин), п.п.4, 12 ч.2 ст.115 КК України, а також за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.15, п.11 ч.2 ст.115, ч.2 ст.258 (терористичний акт) ККУ", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мангер знову відмовився свідчити у справі Гандзюк - СБУ

Суд розгляне це клопотання об 11 годині 22 лютого.

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані спочатку п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

Підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна СБУ оголосила у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-