У Раді вшанували героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання

У Раді вшанували героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання

Укрінформ
Присутні на спецзасіданні Верховної Ради, присвяченому п'ятій річниці з початку збройної агресії РФ проти України, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час Революції Гідності.

Хвилину мовчання оголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прошу всіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання наших героїв, які 5 років тому в ці дні загинули на Майдані і які загинули протягом цих п'яти років у боротьбі за незалежність нашої країни", - сказав Парубій.

Голова ВР підкреслив, що від російської агресії і сьогодні на Донбасі продовжують гинути українські воїни і цивільне населення.

Читайте також: Туск: Українці надихають усіх європейців

Як повідомлялося, участь у засіданні ВР, приуроченому до п’ятої річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, беруть Президент Петро Порошенко, голова Ради Європи Дональд Туск, прем’єр-міністр Володимир Гройсман та члени уряду, голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, представник України в Тристоронній контактній групі Євген Марчук, голова СБУ Василь Грицак, представники громадських об’єднань, спілки ветеранів АТО, Меджлісу кримськотатарського народу, видатні українські та іноземні політичні діячі, представники іноземних парламентів, міжнародних парламентських організацій та дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні. Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-