Мангер вийшов із СІЗО під заставу

Мангер вийшов із СІЗО під заставу

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства співробітниці Херсонської міської ради Катерини Гандзюк, вийшов із СІЗО під заставу.

Про це повідомляє Громадське.

«Скажу тільки одне: треба далі співпрацювати зі слідством для того, щоб знайти реальних злочинців. Я повністю готовий допомагати й спрацювати скільки це буде потрібно слідству», — сказав Мангер, вийшовши з СІЗО.

Адвокат Дмитро Ільченко раніше заявив, що вніс заставу в розмірі 2 млн 497 тис. грн за Мангера.

Як повідомлялося, співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада минулого року вона померла.

Читайте також: ГПУ оскаржить рішення суду про запобіжний захід Мангеру

11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк.

У середу прокурори просили суд застосувати до підозрюваного в організації вбивства Гандзюк голови Херсонської облради Мангера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 3 березня 2019 року без права внесення застави. Прокурори вважають, що на свободі Мангер може знищити докази причетності до вбивства активістки, а також втекти у Відень, де він нібито має будинок.

Зі свого боку, захисники Мангера заперечили заяви прокурорів і звернулися до суду з проханням не обирати для їхнього підзахисного запобіжний захід, пов'язаний із триманням під вартою.

15 лютого Шевченківський райсуд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 2 млн 497 тис. грн.

У Генпрокуратурі заявили, що оскаржать дане рішення Шевченківського райсуду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-