Депутати з Опоблоку намагалися

Депутати з Опоблоку намагалися "врятувати" від депортації єпископа УПЦ МП Гедеона

Відео
Укрінформ
Депутати від Опоблоку Юрій Мірошниченко і Вадим Новинський приїхали у четвер до київський аеропорту «Бориспіль», аби не дозволити депортувати єпископа УПЦ МП Гедеона (Юрія Харона).

Про це повідомляє ATR.

Як наголошується в публікації, єпископ Гедеон викликав депутатів з Опоблоку собі на допомогу після того, як Держприкордонслужба не пропустила його на територію країни, заявивши, що у нього є громадянство кількох країн і він є «адептом русского мира».

«У мене як у народного депутата виникає право вважати, що права людини порушені. Я не знаю всіх обставин справи. Я намагався потрапити на територію цієї зали (де тримали єпископа Гедеона - ред.), щоб поспілкуватися з людиною (з Гедеоном - ред.) і прикордонниками. На жаль, мені не вдалося», - розповів вночі у «Борисполі» нардеп від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко.

Також на допомогу єпископу Гедеону приїхав депутат Вадим Новинський.

«Нас як народних депутатів не пропускають, щоб з ним (з Гедеоном - ред.) поспілкуватися. Це порушення закону України про статус народного депутата. Я, звісно, підтримую єпископа Гедеона. Я вважаю, що він не порушував жодного закону», - заявив нардеп з Опоблоку.

Відео: ATR

ATR нагадав, що єпископ Гедеон - священик російської православної церкви в Україні і настоятель самовільно побудованої на Старокиївській горі церкви поблизу фундаменту Десятинної церкви. Він відомий своєю прихильністю до Росії, у своїх проповідях заперечував українську націю як таку. Російську агресію в Україні Гедеон називав «громадянською війною».

Два останні тижні єпископ Гедеон перебував у США, де виступав у Конгресі, повідомив ATR його помічник.

«Владика Гедеон провів зустріч у Конгресі США, де висловив позицію УПЦ, доніс до уряду США наше бачення, яке склалося з порушенням конституційних прав людини - це свобода віросповідання. Було донесено і про випадки побиття священнослужителів, випадки побиття вірян», - розповів протодиякон Антоній.

Читайте також: Скандальний єпископ УПЦ МП вилетів із "Борисполя"до Німеччини

Як повідомлялося, увечері 13 лютого Держприкордонслужба України не пропустила на територію країни єпископа УПЦ МП Юрія Гедеона в Україну, заявляючи, що у нього є громадянство кількох країн і він - «адепт русского мира».

14 лютого вранці речник Держприкордонслужби Олег Слободян у Facebook повідомив, що Гедеон виїхав до Німеччини.

Водночас на сторінці самого Харона в Facebook з'явилося повідомлення, що «владику депортували до США».

Священик УПЦ МП Юрій Харон раніше просив Верховний суд скасувати звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха щодо надання Томоса про автокефалію українській церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-