Скандальний єпископ УПЦ МП вилетів із

Скандальний єпископ УПЦ МП вилетів із "Борисполя"до Німеччини

Відео
Укрінформ
Єпископ УПЦ МП Юрій Харон (Гедеон) вилетів зворотнім рейсом до німецького Франкфурта з київського аеропорту "Бориспіль".

Про це написав помічник голови ДПСУ Олег Слободян у Facebook.

"Сьогодні вранці, о 6.30, Юрій Харон (єпископ Гедеон) вилетів зворотнім рейсом до Франкфурта. Вилетів самостійно, без примусу, в доброму здоров'ї та гуморі. Обіцяв повернутися", - написав Слободян.

Водночас сам Харон написав у Facebook, що "владику депортували у США". Він також стверджує, що його "вели до літака збройні автоматники як злочинця".

Раніше стало відомо, що із зони паспортного контролю аеропорту "Бориспіль" не випускають архієрея УПЦ МП, вікарія Київської єпархії єпископа Гедеона (Юрія Харона).

Сам спископ заявив, що ініціатором його затримання була Служба безпеки України, за даними якої Харон загубив свій закордонний паспорт. Він опублікував відповідний протокол. Священик також стверджував, що за цим паспортом 15 днів тому він вилетів до Німеччини, а 13 лютого повернувся до України.

Читайте також: З "Борисполя" не випускають єпископа УПЦ МП - адепта "руського міра"

Водночас речник Прикордонслужби Олег Слободян повідомив, що прикордонники затримали вікарія за дорученням "одного із правоохоронних органів" та вилучили український закордонний паспорт, "оскільки у даної особи є громадянство кількох країн".

"Крім цього, в ході подальшої співбесіди з'ясувалося, що даний громадянин займається антиукраїнською пропагандою та є активним адептом «русского міра». Наразі з даним громадянином працюють правоохоронні органи. За результатами роботи буде прийнято рішення щодо подальших правових дій", - написав Слободян у Facebook.

Як повідомляв Укрінформ, священик УПЦ МП Юрій Харон, на якого оформлена незаконна каплиця біля Національного музею історії у Києві, раніше просив Верховний суд скасувати звернення Верховної Ради до Вселенського патріарха щодо Томосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-