З

З "Борисполя" не випускають єпископа УПЦ МП - адепта "руського міра"

Укрінформ
Із зони паспортного контролю аеропорту «Бориспіль» не випускають архієрея Української православної церкви Московського патріархату, вікарія Київської єпархії єпископа Гедеона (Юрій Харон).

Про це повідомив сам Харон, а також підтвердив речник Прикордонної служби Олег Слободян.

Єпископ заявив, що ініціатором його затримання є Служба безпеки України, за даними якої Харон загубив свій закордонний паспорт. Він опублікував відповідний протокол.

Сам же священик наголошує, що за цим паспортом 15 днів тому він вилетів до Німеччини, а 13 лютого повернувся до України.

Читайте також: Від Московського патріархату відійшли ще дві громади на Закарпатті

Речник Прикордонслужби Олег Слободян повідомив, що прикордонники затримали вікарія за дорученням «одного із правоохоронних органів» та вилучили український закордонний паспорт, «оскільки у даної особи є громадянство кількох країн».

«Крім цього, в ході подальшої співбесіди виявилося, що даний громадянин займається Антиукраїнською пропагандою та є активним адептом «РУСКОГО МИРА». Наразі з даним громадянином працюють правоохоронні органи. За результатами роботи буде прийнято рішення щодо подальших правових дій», - написав він у Facebook.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-