Суд Чернігова сьогодні починає розгляд справи

Суд Чернігова сьогодні починає розгляд справи "Савченко — Рубана"

Укрінформ
У Чернігівському районному суді на 14 лютого призначили підготовче засідання у справі щодо народного депутата Надії Савченко і екс-керівника "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана.

Про це повідомив у Facebook речник ГПУ Андрій Лисенко.

"Сьогодні о 12.00 у Чернігівському районному суді відбудеться підготовче засідання у справі по обвинуваченню Н.Савченко та Ю.Рубана у підготовці терактів", - написав Лисенко.

Він уточнив, що засідання відбудеться за участі суддів Світлани Майбороди і Світлани Меженнікової, головуючий суддя — Дмитро Криворученко.

Суд знаходиться за адресою Чернігів, вул.Хлібопекарська,4.

Читайте також: Верховний суд відправив справу Савченко-Рубана в Чернігів

Як повідомлялося, Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

Згодом її справу об'єднали зі справою щодо екс-керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якого затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку він віз із окупованої території. Його звинувачують у плануванні перевороту і захопленні влади, посяганні на життя державного чи громадського діяча, підготовці до терористичного акту, сприянні терористичній організації та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

За даними слідства, Рубан разом із Савченко готував масові теракти з метою дестабілізації ситуації в суспільстві.

На початку серпня 2018 року в СБУ заявили, що розслідування справи Рубана і Савченко завершено.

2 лютого генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що суд ухвалив рішення про розгляд у Чернігові справи Савченко та Рубана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-