Омбудсмен у Брюсселі говорила про звільнення українських політв’язнів

Омбудсмен у Брюсселі говорила про звільнення українських політв’язнів

Укрінформ
Українська омбудсмен Людмила Денісова під час візиту до Брюсселя обговорила з представниками ЄС питання, пов’язані із звільненням українських політв’язнів та моряків, захоплених Росією.

Повідомлення про це розміщено на сторінці Представництва України при ЄС у мережі Facebook.

"Під час візиту до Брюсселя Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова зустрілась з керівником відділу Росії Європейської служби зовнішньої діяльності (ЄСЗД) Дірком Шубелем та заступником керуючого директора ЄСЗД з питань Європи та Центральної Азії Люком Девінем та обговорила звільнення з російського полону українських військовополонених та політв’язнів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Доступ лікарів до Гриба і Вишинського має бути синхронним - Денісова

За інформацією, яка розміщена на сторінці Місії України при ЄС, українська сторона під час переговорів детально поінформувала партнерів з ЄС про ситуацію із політв’язнями, військовополоненими та заручниками на Донбасі, які стали жертвами російської гібридної агресії проти України. Денисова наголосила, що Росія блокує будь-які спроби щодо їхнього обміну та звільнення.

Під час зустрічі Україна та ЄС висловили єдину позицію та закликали РФ надати українським політв’язням та військовополоненим належну медичну допомогу, забезпечити доступ до них консульських посадових осіб та негайно їх звільнити.

"ЄС й надалі уважно слідкуватиме за судовими фарсами у справах політв’язнів та військовополонених. Українська сторона запросила дипломатів ЄС на так зване судове засідання у справі Павла Гриба, що відбудеться в Ростові-на-Дону 18 лютого", - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-