Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Мангер заявив, що вбивство Гандзюк організував генерал СБУ

Оновлено
Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, що напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк організував генерал СБУ Данило Доценко з метою дискредитації поліції.

Про це він заявив під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що Данило Доценко організував напад на Катерину Гандзюк з метою дискредитації органів поліції", - заявив Мангер.

За словами Мангера, Гандзюк тісно співпрацювала із СБУ і була в підпорядкуванні генерала СБУ Доценка.

"Мені відомо про те, що Катерина тісно співпрацювала з СБУ та знаходилася у прямому підпорядкуванні генерала СБУ Данила Доценка", - сказав він.

Читайте також: Прокурори просять арештувати Мангера до 3 березня без права на заставу

Мангер вчергове заявив, що оголошення йому підозри у замовленні убивства Гандзюк є політичним рішенням, а матеріали справи не містять доказів його причетності до цього злочину.

"Ми з Катериною не перетиналися, а її дописи в інтернеті про мене були не більшими, ніж про будь-яких інших осіб, які знаходяться на керівних посадах у Херсонській області", - зазначив Мангер.

Він також заявив, що Доценко в особистій розмові з ним неодноразово говорив про свою ненависть до партії "Батьківщин" та її лідера Юлії Тимошенко.

"Він казав, що зробить все на території Херсонської області, щоб знищити "Батьківщину", - стверджує Мангер.

Він також заявив, що генерал Доценко створив на території Херсонської області декілька кримінальних угруповань, які займалися вирубкою лісу, рекетом і вимаганням. "Ці кримінальні угруповання неодноразово затримувалися поліцією зі зброєю, але після втручання Доценка відпускалися. Це було причиною конфлікту між СБУ і Нацполіцією у Херсонській області. І цей конфлікт створив Данило Доценко", - заявив Мангер.

Він також наголосив, що боїться за своє життя. "Живим я слідству не потрібен. Доказів не існує, а моє фізичне знищення дозволить знищити цю справу і придумати винного", - заявив Мангер, додавши що не збирається закінчувати життя самогубством.

Читайте також: Мангер і посередники сторгувалися на $5600 за вбивство Гандзюк — генпрокурор

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру повідомлено про підозру у замовленні убивства Катерини Гандзюк. За його словами, прокурори проситимуть обрати голові Херсонської облради запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Генерал-майор Данило Доценко з 22 серпня 2017 року є начальником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. До того очолював Управління СБУ в Херсонській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-