Вбивство Гандзюк: за підозрюваного Мангера готові внести мільйон застави

Вбивство Гандзюк: за підозрюваного Мангера готові внести мільйон застави

Укрінформ
Адвокатське об’єднання “Баррістерс” готове внести заставу в розмірі 1 мільйон гривень за підозрюваного в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк керівника Херсонської облради Владислава Мангера, якому суд зараз обирає запобіжний захід.

Відповідний гарантійний лист від адвокатського об’єднання було долучено до матеріалів судового засідання за клопотанням захисту Мангера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Прошу долучити гарантійний лист від адвокатського об’єднання “Баррістерс”, в якому вказано, що адвокатське об’єднання “Баррістерс” у випадку вирішення питання про обрання стосовно пана Мангера застави готове внести заставу в розмірі 1 мільйон гривень за пана Мангера. Прошу долучити оригінал даного листа до матеріалів справи”, - заявив адвокат Мангера Костянтин Глоба під час засідання у Шевченківському райсуді Києва.

Також Глоба просив долучити до матеріалів справи ряд матеріалів з мережі Інтернет, які, на думку захисту, підтверджують те, що Гандзюк мала зв’язки з органами Служби безпеки України. Крім того, захист просив долучити до справи перелік повідомлень з інтернет-сторінки Гандзюк, які, за словами адвоката Глоби, вказують на наявність конфліктних ситуацій загиблої активістки не тільки з Мангером.

Також адвокат оголосив клопотання про призначення судово-психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа.

Читайте також: Вбивство Гандзюк: суд продовжує обирати Мангеру запобіжний захід

Окрім того, захист просив долучити до матеріалів справи лист про необхідність створення регіонального ландшафтного парку, підписаний Мангером. На думку адвоката, це підтверджує те, що Мангер слідкував за лісовим фондом і підтриманням його в належному стані.

Інший адвокат Андрій Левковець просив долучити електронну декларацію Мангера, в якій, за словами захисника, спростовуються відомості щодо наявності майна і наявності підконтрольних суб’єктів господарювання, на які посилаються слідчі.

Захист Мангера просив долучити до матеріалів справи і інформацію з інтернету, з інформаційного ресурсу Deutsche Welle, де міститься стаття з прямою мовою генерального прокурора Юрія Луценка, що замах на Гандзюк замовили правоохоронці та чиновники. Адвокат Левковець просив долучити роздруківку з Facebook-сторінки народного депутата Сергія Алєксєєва, члена ТСК з проведення розслідування відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших громадських активістів. Адвокат зазначив, що посилатиметься на пост Алєксєєва в контексті мотивів повідомлення про підозру саме Мангеру.

Суддя Олександр Кіпчарський частково задовольнив клопотання захисту Мангера долучити до матеріалів справи перелічені захисниками документи, окрім роздруківок з інтернет-сайтів і соцмереж. Також суддя заперечив проти долучення матеріалів іноземними мовами.

Як повідомлялося, 11 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Мангеру оголошено підозру у замовленні убивства Гандзюк. За його словами, прокурори проситимуть обрати голові Херсонської облради запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-