Порошенко торік помилував 14 осіб

Порошенко торік помилував 14 осіб

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко у 2018 році видав укази про помилування 14 осіб, засуджених на різні терміни покарання.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Відповідно до ст. 106 Конституції України, Президент України здійснює повноваження із помилування засуджених громадян від відбування покарання. Глава держави Петро Порошенко у 2018 році видав укази про помилування 14 осіб, засуджених на різні терміни покарання", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за інформацією Департаменту з питань помилування Адміністрації Президента, цього року глава держави видав чотири укази, якими помилував 9 жінок та 5 чоловіків. При цьому повністю звільнені від відбування покарання та вийшли на волю п’ятеро осіб, ще для восьми суттєво зменшені терміни покарання.

Також одній помилуваній особі, яка була засуджена до довічного позбавлення волі, покарання було замінено на 27 років і 9 місяців позбавлення волі, вона в квітні вийшла на волю. Всі помилувані засуджені вперше. Вісім осіб з помилуваних – люди пенсійного віку.

При цьому зазначається, що протягом 2018 року до Департаменту з питань помилування АП надійшло загалом 1276 матеріалів з питань помилування, в тому числі 931 клопотання про помилування 718 осіб.

Читайте також: Порошенко помилував іранця, на якого обміняли українського моряка Новічкова

Не отримали помилування 357 засуджених, чиї клопотання були розглянуті Комісією. Як правило, це особи, які мають не одну судимість, скоїли тяжкі чи особливо тяжкі умисні злочини (розбої, зґвалтування, вбивства, збут наркотичних засобів тощо), а також засуджені, які скоїли хоч і нетяжкий злочин, але фактично відбули дуже нетривалий термін покарання.

"Досі помилування є єдиним законодавчо визначеним шляхом для довічно засуджених осіб отримати шанс вийти на волю. Право клопотати про помилування вони отримують тільки після відбуття 20 років покарання", - зазначили в АП і додали, що протягом 2018 року Комісією з питань помилування було розглянуто клопотання про помилування 59 довічно засуджених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-