Капітан

Капітан "Норду" не перетинав кордон України — Слободян

Укрінформ
Капітан заарештованого російського судна "Норд" Володимир Горбенко офіційно не перетинав український кордон.

Про це Укрінформу повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

"Ми можемо стверджувати на даний момент, що офіційно ні адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом, ні лінію зіткнення на Сході він не перетинав. Яким чином ми зараз цю інформацію вивчаємо", – сказав Слободян.

Водночас кореспондентові Укрінформу джерело в правоохоронних органах повідомило, що, найімовірніше, це Горбенко вивезений у результаті операції спецслужб РФ.

Раніше російські ЗМІ поінформували, що капітан заарештованого російського судна «Норд» Володимир Горбенко, який зник у січні 2019 року, повернувся до Криму.

Читайте також: Зниклий капітан судна “Норд” знайшовся у Криму — росЗМІ

Як повідомлялося, про зникнення капітана кримського судна "Норд" Володимира Горбенка, обвинуваченого українським слідством у незаконному рибному промислі і порушенні порядку в'їзду і виїзду з анексованого Криму, заявили його адвокати. Місце його перебування було невідоме з 26 січня.

Адвокат Максим Могильницький заявив, що зникнення його підзахисного може бути пов'язане з українськими спецслужбами. У Службі безпеки України спростовували причетність до зникнення капітана керченського судна "Норд".

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря рибальське судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

6 квітня того ж року Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу, 10 квітня звільнили з-під арешту.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-