На Berlinale пройшов флешмоб з вимогою звільнити Сенцова

На Berlinale пройшов флешмоб з вимогою звільнити Сенцова

Фото, відео
Укрінформ
Автори фільму «Містер Джонс», прем’єрний показ якого відбувся yа кінофестивалі Berlinale, закликали звільнити українського режисера Олега Сенцова, якого російська влада кинули за грати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переглядаючи сьогодні цей фільм, я думала про нашого колегу Олега Сенцова, українського режисера, та про його співвітчизників, політичних в’язнів, яких утримують в Росії. Ми думали про них, коли створювали цей фільм. Ми про них не забудемо», - сказала режисер Аґнєшка Холланд після завершення показу.

На Berlinale пройшов флешмоб з вимогою звільнити Сенцова

Перед його початком творча команда влаштувала флешмоб прямо на Червоній доріжці фестивалю з плакатами FreeSentsov і Freedom of speech is not a crime, портретами Сенцова. До флешмобу приєдналися українські активісти.

Читайте також: Фільм "Гарет Джонс" допоможе донести правду про Голодомор - Нищук

Сам перегляд 140-хвилинної стрічки польсько-британсько-українського виробництва, в якій розповідається історія валійського журналіста, який став свідком злочинів радянської влади в Україні в 1930-х роках, пройшов у повній тиші переповненої зали.

Як стало відомо кореспонденту Укрінформу, наступного дня на показ фільму збираються прийти співробітники МЗС ФРН, які займаються українською тематикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-