Розслідувати побиття мітингувальників у Києві буде група ДБР — Сарган

Розслідувати побиття мітингувальників у Києві буде група ДБР — Сарган

Укрінформ
Із працівників Державного бюро розслідувань сформовано слідчу групу для розслідування побиття у суботу мітингувальників у Києві.

Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних ДБР, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях внесено до ЄРДР відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень)", - написала Сарган.

Вона додала, що сформовано слідчу групу із працівників ДБР. Тривають слідчі дії.

Читайте також: Князєв про штурм поліції у Києві: Сьогодні зеленка, завтра – сірчана кислота

Речниця зазначила, що "біля приміщення Подільського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві працівники поліції, перевищуючи свої службові повноваження, спричинили тілесні ушкодження мітингувальникам".

Натомість, поліція Києва повідомляє, що при спробі штурму управління поліції у Києві постраждало троє правоохоронців, яких набрала "швидка".

За офіційною інформацією поліції, правоохоронці вдень затримали групу осіб із зеленкою, газовими балончиками та ножами на Контрактовій площі, де одночасно відбувалося декілька мирних заходів, у тому числі зустріч із виборцями кандидата па пост Президента України та акція «Хто замовив Катю Гандзюк?». Після того, як усіх доставлених у відділок поліції відпустили, їм на допомогу прибула група підтримки, яка влаштувала штовханину та застосувала газові балончики до правоохоронців. У результаті 40 учасників інциденту затримали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-