Суд Москви відмовив першим чотирьом українським морякам в оскарженні арешту

Суд Москви відмовив першим чотирьом українським морякам в оскарженні арешту

Укрінформ
Московський міський суд відмовив у задоволенні скарг на подовження арешту першій «четвірці» військовополонених українських моряків, захоплених в районі Керченської протоки.

Про це координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив в Facebook.

"Апеляційна інстанція Московського міського суду розглянула скарги захисту щодо першої четвірки військовополонених моряків: Володимира Терещенка; Сергія Попова; Богдана Головаша; Андрія Шевченка. За клопотанням слідства засідання пройшло в закритому режимі. Суд відмовився долучити копію резолюції ПАРЄ. Скарги були залишені без задоволення", - написав Полозов.

Він уточнив, що військовополонених доправили до суду на засідання.

«Тактичне завдання щодо оскарження подовження запобіжного заходу виконано - необхідні процедури для звернення до ЄСПЛ пройдено», - зазначив адвокат.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків усіх їх перевезли до Москви.

Читайте також: Суд Москви сьогодні розгляне перші апеляції на продовження арешту полонених моряків

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви прийняв рішення подовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. Адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовський районного суду м. Москви про подовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-