Порошенко прийняв єпископів Української православної церкви у США

Порошенко прийняв єпископів Української православної церкви у США

Укрінформ
Президент Петро Порошенко провів зустріч із єпископами Української православної церкви в США (Константинопольського патріархату) - першоієрархом УПЦ в США митрополитом Ієрапольським Антонієм та керуючим Західною єпархією УПЦ в США архієпископом Памфільським Даниїлом.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, глава держави висловив слова подяки американцям українського походження за духовну та моральну підтримку процесу надання автокефалії Православній церкві України та особисто подякував митрополиту Антонію й архієпископу Даниїлу за підтримку і допомогу в процесі творення незалежної православної української церкви. Президент також подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за його зусилля в наданні Томосу для України.

«Життя продемонструвало, що це рішення потребувало великої віри в Господа нашого, великої любові до України і українського народу, яку продемонстрував Його Всесвятість. І ми можемо сказати про те, що це потребувало і високої мужності і сміливості, яку багато хто в Росії просто не очікував», - сказав Порошенко.

У свою чергу митрополит Ієрапольський Антоній наголосив на визначальній ролі Президента у здобутті незалежності українською православною церквою.

«Весь цей процес був проведений Святим Духом. Ми вірили, але не сподівалися, що це так скоро відбудеться. Але слава Богу, що Ви стояли і брали першість у цьому процесі від квітня минулого року з візиту до Царгорода», - сказав митрополит Антоній.

Читайте також: Монетизація субсидій: Порошенко назвав середній розмір виплат

Він подякував Петрові Порошенку за його велику роботу: «Здавалося, що це було неможливим. Ви говорили як величний лідер нації і увійшли в історію людства як людина, яка принесла Україні Томос. Ми чекали на таке лідерство дуже багато років, набагато більше ніж Ви».

За словами першоієрарха УПЦ у США, це була найважливіша подія в історії української нації.

Митрополит Ієрапольський також наголосив на важливості збереження стабільності в Україні. «Ми лише на початку дуже складного процесу. І якщо люди зможуть йти за Вами, за Вашими поглядами і Вашим терпінням, вони пройдуть цей складний процес», - сказав священнослужитель.

Фото: president.gov.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-