Янукович не каже, у якому статусі живе у Росії

Янукович не каже, у якому статусі живе у Росії

Укрінформ
Екс-президент України Віктор Янукович заявив, що наразі він може поїхати у будь-яку країну світу.

Про це він заявив на прес-конференції у Москві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Янукович додав, що "вільно пересувається по території Росії". Також, він стверджує, що його немає "ніде ні в яких банках даних Інтерполу", і тому він може виїжджати до будь-якої країни світу. "Ніяких проблем (з цим — ред.) у мене нема”, - сказав Янукович.

Водночас він не відповів на питання про те, на якій юридичній підставі він перебуває на території Росії.

Читайте також: Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков також не зміг відповісти журналістам, на якій підставі Янукович довго перебуває на території РФ, з огляду на те, що міграційне законодавство передбачає лише 90-денний термін безвізового перебування. "Питання цікаве, мені потрібно уточнити", - сказав він, додавши, що не думає, що на Януковича поширюється відповідна норма закону.

Як повідомляв Укрінформ, Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у державній зраді та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання. Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно. Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пізніше заявив, що ГПУ не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-