Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Луценко переконаний, що Янукович не виграє апеляцію у справі про держзраду

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко переконаний, що захист екс-президента Віктора Януковича не виграє апеляцію на вирок Оболонського райсуду Києва у справі про державну зраду в разі її подання.

Про це він заявив під час брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ви плануєте поразку - не починайте битви. Я завжди планував перемогу в цій справі і не розумію бажання окремих наших громадян якось знайти в цьому негатив, мовляв, ось Янукович виграє апеляцію. Та не виграє! Ось Янукович виграє Європейський суд... Та не виграє. Я вважаю, що суддя Дев’ятко блискуче провів об'єктивний, неупереджений і справедливий суд. Це моя громадянська і фахова позиція. Її підтримують мої підлеглі, які прийняли рішення не подавати заяву в апеляційний суд, бо вважаємо рішення Оболонського суду з головуючим суддею Дев’ятком таким, яке є надзвичайно об'єктивним і важливим для подальшої роботи прокуратури", - сказав Луценко.

При цьому він підкреслив, що справа Януковича "лише заклала перший дуже важливий камінь у фундамент справедливості".

Як повідомляв Укрінформ, захист екс-президента Віктора Януковича заявив, що подаватиме апеляційну скаргу на вирок суду у справі про держзраду.

Читайте також: "Розпродаж" зброї ЗСУ почався із 2005 року - Луценко

Оболонський суд Києва 24 січня визнав винним Януковича у справі щодо державної зради та засудив до 13 років позбавлення волі - строк відбування покарання рахуватиметься з часу його затримання.

Суд також постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати за проведення судових експертиз у сумі 98 561, 20 грн та залишити без зміни накладений в межах провадження арешт на майно.

Оголошення вироку тривало близько 8 годин.

Луценко пізніше заявив, що Генеральна прокуратура не подаватиме апеляцію на вирок Януковичу за держзраду, аби зосередитись на інших його злочинах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-