Радник Путіна запевняє, що Павла Гриба обстежили лікарі - омбудсмен

Радник Путіна запевняє, що Павла Гриба обстежили лікарі - омбудсмен

Укрінформ
Заарештованому в РФ українцеві Павлу Грибу дозволять зустрітися з українським консулом лише після вироку.

Про це в ефірі "112 Україна" сказала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Я знаю, що суд відмовив матері в побаченні, та нададуть можливість зустрітися консулу з Павлом тільки після вироку. Це не передбачено консульською конвенцією, яка підписана між Україною і Російською Федерацією, треба надати таке побачення, перенесення неможливе. Сьогодні буду зустрічатися із представниками Ради Європи", - сказала Денісова.

Також, як вона зазначила, радник президента РФ з прав людини Михайло Федотов запевнив, що Гриба обстежили медики. За його інформацією, заарештований перебуває у задовільному стані. Проте з якоїсь причини судове засідання перенесли.

"Вчора я отримала відповідь від Федотова. Він - радник Путіна, сказав, що обстеження зроблено, лікарі кажуть, що його стан задовільний, але було перенесено судове засідання на 18 лютого. Я звернулася до всіх представників дипломатичних місій, розташованих у місті Ростові-на-Дону, для того щоб вони потрапили на суд і побачили, в якому стані Павло", - сказала Денісова.

Раніше повідомлялося про те, що в Гриба виникли симптоми хвороби Альцгеймера і він потребує негайної операції на серці.

Читайте також: "Без ліків я не виживу": політв'язень Павло Гриб написав лист

Як повідомлялося, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався у соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

23 липня 2018 року суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з'ясувалося, що обвинувачення ґрунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не було під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду в жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців утримання під вартою для Павла Гриба.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-