"Без ліків я не виживу": політв'язень Павло Гриб написав лист

Укрінформ
Український політв'язень Павло Гриб, який перебуває в російському СІЗО, в листі журналістам російського видання "Новая газета" написав, що йому негайно потрібно лікування.

Пише Новая газета.

“Я бачу таку перспективу: або смерть, або в'язниця, де мені треба пробути наступні роки свого життя. Це в тому випадку, якщо я не помру раніше, ніж туди поїду. Туди відправляють терористів, і не всі повертаються живими. Мені там взагалі без ліків не вижити. А іншої перспективи немає.", - написав він.

Гриб зник 24 серпня 2017 року у Гомельській області Білорусі, куди поїхав із Києва на зустріч із дівчиною із Сочі, з якою познайомився в інтернеті. Згодом в інтерв'ю дівчина зізналася, що справді запросила хлопця до Білорусі, і заявила, що її змусили це зробити працівники ФСБ Росії.

Пізніше Гриба виявили в СІЗО-5 в Краснодарі: його звинуватили за 205 статтею Кримінального кодексу Росії – "Тероризм". Справу хлопця передали на розгляд у Північно-Кавказький окружний військовий суд.

Київ вимагав від Москви допустити до Гриба українських консулів, а також надати інформацію щодо місця, причин та обставин його затримання. Але ці листи були проігноровані.

Днями Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан 20-річного Павла Гриба і закликала міжнародне співтовариство сприяти в наданні йому медичної допомоги.

Читайте також: Євросоюз вимагає від РФ без зволікань звільнити Гриба та українських моряків

Батько бранця Кремля Ігор Гриб заявив, що його син без термінової медичної допомоги у спеціалізованому медичному закладі, якого немає в Ростові-на-Дону, може померти.

Посольство США в Україні висловило глибоку стурбованість станом здоров'я українського політв'язня Павла Гриба і вимагає від Росії негайно забезпечити надання належної медичної допомоги всім незаконно затриманим українцям.

Читайте також: Ростовський суд дозволив викликати "швидку" політв'язню Павлу Грибу

Україна вимагає проведення комплексного медобстеження політв'язня Кремля Павла Гриба у спеціалізованому медичному закладі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-