Щороку півмільйона українців звертаються за безоплатною правовою допомогою

Щороку півмільйона українців звертаються за безоплатною правовою допомогою

Укрінформ
Близько 500 тисяч громадян України щороку звертаються по консультацію до центрів системи безоплатної системи правової допомоги (БПД).

Про це сказав міністр юстиції Павло Петренко у вівторок під час презентації Концепції наглядової ради системи БПД , повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Близько 500 тисяч українських громадян щороку звертаються по консультацію, допомогу та представництво в судах у різних справах: цивільних, адміністративних, кримінальних”, - сказав Петренко, розповідаючи про роботу центрів системи БПД.

Він зазначив, що нині система БПД представлена 550 центрами і бюро правової допомоги на території всієї країни.

У системі БПД, наголосив міністр, працюють декілька тисяч українських юристів.

“Ми можемо констатувати, що на сьогоднішній день ми маємо одну з найкращих систем захисту і правової допомоги громадянам на теренах Європи”, - наголосив Петренко.

За його словами, право на безоплатну правову допомогу мають всі без виключення особи у кримінальних справах.

Читайте також: У Мін'юсті повідомили, скільки компаній внесли до реєстру дані про бенефіціарів

“Кожна людина , яка є затриманою, має право протягом двох годин отримати адвоката, який фактично захищає її права перед слідчим, прокурором... Це дало свої позитиви, тому що ми фактично вийшли з ганебного чорного списку країн, де застосовувалися тортури до затриманих”, - наголосив міністр.

Водночас він нагадав, що клієнтами системи БПД є малозабезпечені, пенсіонери, учасники АТО та члени їхніх сімей, тимчасово переміщені особи тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-