Активісти під Радою вимагають перейменувати Дніпропетровську область

Активісти під Радою вимагають перейменувати Дніпропетровську область

Фото
Укрінформ
Активісти кількох громадських організацій проводять акцію під будівлею Верховної Ради "Січеславська, а не ДНІПРОпетроВСЬКА" на підтримку законопроекту 9310-1 щодо перейменування Дніпропетровської області.

В акції беруть участь близько 200 осіб, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз приїхали наші хлопці з поки що Дніпропетровської області, які виступають, щоб ми, по-перше, закінчили декомунізацію, прибрали назву ката українського народу Петровського з назви нашої області, а по-друге, щоб ми провели автоматичну українізацію, тобто повернули нашій області історичну назву - Січеславську", - сказав один з організаторів акції Кирило Дороленко в коментарі Укрінформу.

Активісти під Радою закликають перейменувати Дніпропетровську область/ Фото Геннадія Мінченка

При цьому активісти підкреслюють, що підтримують саме варіант перейменування області на Січеславську, а не Дніпровську.

Активісти зустрічають народних депутатів біля входів на територію Верховної Ради і закликають їх підтримати законопроект 9310-1 "Про внесення змін до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області), скандуючи: "Січеславська - так!".

За словами Дороленка, активісти планують мітингувати до четверга, коли в парламенті мають розглядатися відповідні зміни до Конституції. Він також повідомив, що на підтримку перейменування області підписалися 60 громадських організацій.

Читайте також: Перейменування Дніпропетровщини: Рада може розглянути законопроект у четвер

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада планує направити до Конституційного Суду законопроект “Про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Дніпропетровської області)”. Наразі в Раді зареєстровано два законопроекти: №9310, в якому Президент пропонує перейменувати Дніпропетровську область на Дніпровську, і альтернативний проект №9310-1, в якому група народних депутатів на чолі з позафракційним депутатом Андрієм Денисенком пропонують змінити назву області на Січеславська. Як відомо, наприкінці листопада минулого року не вдалося включити це питання до порядку денного сесії ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-