ПЦУ лишається відкритою до співпраці та діалогу – Епіфаній

ПЦУ лишається відкритою до співпраці та діалогу – Епіфаній

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України Епіфаній наголосив, що автокефальна Православна церква України залишається відкритою до співпраці та діалогу з іншими християнськими церквами України.

Про це Епіфаній заявив під час церемонії інтронізації у Софії Київській, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми хочемо щоб ті православні, хто зараз в Україні з різних причин не належать до помісної автокефальної української православної церкви, увійшли до неї. Ми закликаємо до церковної єдності православних ієрархів, духовенство, чернецтво і мирян. Двері помісної церкви та серця відриті для вас. Полишимо у минулому те, що нас розділяло, і працюємо разом на благо православ’я та України як єдина помісна церква», - сказав він.

Читайте також: Президент привітав Епіфанія з поставленням на престол

Епіфаній підкреслив, що незмінно додержуючись християнського православного віровчення, ПЦУ була і залишається відкритою до співпраці та діалогу з іншими християнськими церквами України та релігійними організаціями як і в Україні, так і за її межами. "Особливо ми цінуємо нашу співпрацю в рамках Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій", - додав він.

«Утвердження єдиної помісної української православної церкви полягає не лише у зовнішніх організаційних заходах, у зростанні її структури, у напрацюванні ідей та документів. Все це потрібні речі, але церква - це в першу чергу спільнота учеників церковних, громада віруючих, які прийняли божественне вчення і живуть згідно настанов віри, згідно Євангелія», - сказав предстоятель Православної церкви України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-