Епіфанію у день інтронізації виповниться 40 років

Епіфанію у день інтронізації виповниться 40 років

Укрінформ
Почесний патріарх Православної церкви України Філарет і представники делегації Вселенського патріархату братимуть участь в інтронізації предстоятеля Православної церкви України Епіфанія 3 лютого.

Про це Епіфаній повідомив в інтерв'ю “Радіо Свобода”.

“Дуже багато є бажаючих взяти участь в цій урочистій церемонії, яка носить назву «інтронізація». Але, на жаль, Собор святої Софії Київської не може вмістити всіх охочих. І тому тільки кількасот людей можуть бути присутні на інтронізації. Тому починаючи від державних мужів і завершуючи звичайними мирянами, вся повнота церкви, починаючи від архієреїв, всі архієреї будуть, духовенство”, - зазначив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ заявив, що участь у церемонії братимуть також патріарх Філарет і представники делегації Вселенського патріархату.

“Так, буде брати участь в інтронізації. Так, буде делегація Вселенського патріархату, будуть делегації з УПЦ Канади, УПЦ в Америці, будуть представники зі святої гори Афон”, - додав він.

Водночас на запитання, кого б Епіфаній хотів бачити на інтронізації, але це точно неможливо, він сказав, хотів би побачити свою бабусю, яка його виховувала, “ще починаючи з немовляти, яка привела до храму”, яка опікувалася ним і, напевне, мріяла побачити священнослужителем.

Читайте також: Порошенко візьме участь в інтронізації Епіфанія

“Вона мене спонукала постійно ще з дитинства до храму, до молитви, до читання акафістів, а потім вже в мене виникло практично разом з нею бажання. Ми обговорювали. Я пригадую, навіть тітки приїжджали до мене і запитували: ти навчаєшся у школі, де будеш далі навчатися? У нас немає можливості, бо бідна сім’я. Бабуся не могла мені дати тоді за пенсію навіть дорогу до університету чи до якогось навчального закладу. Але тоді я вирішив, що присвячу своє життя Богові і буду вступати на навчання до духовної семінарії. І вона цього прагнула, вона хотіла. Я пам’ятаю, як вона мене проводжала на навчання, вже коли було вирішено, що я їду навчатися в семінарію, вона плакала і, проводжаючи, завжди чекала, коли я приїжджав на канікули. Це для неї було великою радістю”, - пригадав предстоятель ПЦУ.

Окрім того, Епіфаній прокоментував, чому було вирішено проводити інтронізацію у день його 40-річчя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-