В Україну заборонили ввозити ще 13 пропагандистських книг з Росії

В Україну заборонили ввозити ще 13 пропагандистських книг з Росії

Укрінформ
Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора.

Як повідомляє прес-служба комітету, відмову ТОВ “Дресс Шоу”, ТОВ “Етніктрейд”, ТОВ “Якабу Трейд”, ТОВ “Форс Україна”, ТОВ “Перо” та ПП “Видавництво “Махаон-Україна” надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції.

“Зокрема, не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Наприклад, підручника англійської мови для школярів російського видавництва “Р-Плюс”, який розмальовано прапорами збройних формувань РФ”, - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, не будуть розповсюджуватися в Україні книги Нікіти Непряхіна “Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации” з цитатами Леніна і Сталіна; Євгенія Торчинова “Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния”, що пропагує державу-агресора та розпалює міжетнічну, релігійну ворожнечу; Андрєя Шарія “Балканы: окраины империй” (видавництво “Азбука Аттикус”), написана в дусі імперської ідеології.

Читайте також: У Києві оштрафували підприємця за продаж книжок з Росії

Експерти звернули увагу на те, що, випускаючи книги авторів, які не мають нічого спільного з ідеями “русского мира”, російські видавці вже не вперше пропагують імперську ідеологію та її апологетів у передмовах. Такі провокації стали типовими в умовах гібридної війни, яку веде РФ проти України. Зокрема, у передмові до книги творів Сєргєя Довлатова (видавництво “Азбука Аттикус”) пропагується українофоб Сєргєй Безруков, чиє ім’я внесено Міністерством культури України до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Нагадаємо, що 2018 року Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 000 примірників видань антиукраїнського змісту. Складено 27 адміністративно-господарських протоколів щодо порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафних санкцій склала 1005210 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-