У військовополоненого моряка Сороки ушкоджений ще один м'яз руки — адвокат

У військовополоненого моряка Сороки ушкоджений ще один м'яз руки — адвокат

Укрінформ
Медики московського СІЗО «Лефортово» виявили у військовополоненого українського моряка Василя Сороки ушкодження ще одного м'яза руки.

Про це повідомив у Facebook його адвокат Сергій Бадамшин.

«Сьогодні відбулася перша зустріч з Василем Сорокою після його переведення з СІЗО «Матросская тишина» в СІЗО «Лефортово». Зустрілися з ним у кабінеті слідчого - сусідньому з СІЗО блоці, куди ув'язнені потрапляють по коридору просто з камер. Відбувся допит за станом здоров'я Василя», - повідомив адвокат.

За словами Бадамшина, стан здоров'я його підзахисного наразі стабілізувався, погіршення стану руки не відбувається. «Як і раніше мучить біль, функції пальців, кисті не відновлюються, набряк не спав. Проте лікар в «Лефортово» виявив те, що недогледіли колеги з лікарні «Матросской тишины», - ушкодження ще одного м'яза (!). Нарешті лікарі звернули увагу на набряк. Прописали уколи для зняття набряку і знеболювальне», - додав адвокат.

Читайте також: Українському моряку Ейдеру потрібна операція - у нього поранені ноги та судоми

Він також повідомив, що Сорока змінив вже три камери з суботи: карантин і ще дві. Зараз моряк перебуває у відремонтованій камері з гарячою водою, і, за словами адвоката, ні на що не скаржиться.

Бадамшин також нагадав, що захист клопотав про передачу військовополоненого Сороки для лікування в Україну або в нейтральну країну, а також про переведення для обстеження і лікування в цивільні медичні заклади, оснащені відповідним обладнанням, в яких можливим є надання належної, тієї, що відповідає стандартам надання медичної допомоги, зокрема в «Науково-дослідний інститут швидкої допомоги імені М.В. Скліфосовського».

Як повідомляв Укрінформ, російські слідчі протягом двох днів (30 і 31 січня) провели допити чотирьох українських моряків: Андрія Ейдера, Андрія Артеменка, Василя Сороки і Сергія Чуліби.

25 листопада 2018 року Росія в районі Керченської протоки здійснила пряму військову агресію проти катерів і судна Військово-морських сил Збройних сил України, в результаті чого 24 українських військових моряків були захоплені в полон, з них троє отримали поранення.

Міжнародні організації та уряди багатьох країн світу засудили факт російської агресії і вимагають від РФ негайного і безумовного звільнення українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-