Гройсман

Гройсман "розписав" процедуру, як найняти муніципальну няню

Укрінформ
Родини, які хочуть узяти участь в урядовій програмі "Муніципальна няня", мають самі обрати няню та укласти з нею договір, а потім подати документи в управління соцзахисту для оформлення компенсації.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook.

"З 2019 року в Україні запрацювала ще одна програма допомоги батькам – "Муніципальна няня". Сім’я зможе щомісяця отримувати від держави 1 626 гривень на відшкодування зарплати няні. Причому неважливо, працює мама чи ні", - написав Гройсман.

За його словами, компенсація сплачуватиметься додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка отримує впродовж трьох років.

Програма працює тільки за умови офіційного працевлаштування няні.

Прем'єр-міністр вважає, що це дасть можливість людині мати офіційний страховий стаж та отримувати більші пенсійні виплати.

Читайте також: “Муніципальна няня”: Кабмін виділив ще 1626 гривень кожній сім’ї з новонародженими

"Кожна родина, в якій народжується дитина, отримує від уряду допомогу – 41 280 грн. З яких 10 320 грн – одразу", - нагадав він.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Кабінет міністрів схвалив проект постанови “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”. З 2019 року, окрім щомісячних 860 грн виплати на дитину, сім’я, в якій народилися діти, зможе безповоротно, щомісяця отримувати ще 1626 грн на відшкодування послуг няні. На це уряд в державному бюджеті заклав 700 млн грн

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-