“Муніципальна няня”: Кабмін виділив ще 1626 гривень кожній сім’ї з новонародженими

“Муніципальна няня”: Кабмін виділив ще 1626 гривень кожній сім’ї з новонародженими

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив проект постанови “Деякі питання надання послуги з догляду за дитиною до трьох років “муніципальна няня”.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З 2019 року окрім щомісячних 860 грн виплати на дитину, сім’я, в якій народилися діти, зможе безповоротно, щомісяця отримувати ще 1626 грн на відшкодування послуг няні. На це уряд в державному бюджеті заклав 700 млн грн”, - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, представляючи проект постанови.

Він наголосив, що ці кошти родина буде отримувати додатково до щомісячних виплат на дитину, які жінка законно отримуватиме впродовж трьох років декретної відпустки.

Читайте також: В Україні із лютого розширять перелік речей у “пакунку малюка”

За словами міністра, батьки самостійно обиратимуть няню, з якою хочуть укласти договір, далі — треба подати документи до управління соціального захисту населення для оформлення компенсації послуги муніципальної няні.

“Крім заяви про надання допомоги, потрібно буде додати копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорту мами або тата, документи , що підтверджують оплату послуги няні — виписка з банківського рахунку, розрахункову квитанцію, тощо”, - розповів Рева.

При цьому, додав він, особа, котра прагне офіційного працевлаштування в сім’ї для догляду за дитиною, повинна оформити себе як фізичну особу-підприємця - відкрити рахунок в банку, на який надходитиме заробітня плата.

Рева також зазначив, що компенсація за послуги “муніципальної няні” виплачуватиметься управлінням соціального захисту населення щомісяця і автоматично переглядатиметься щороку відповідно до прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років станом на 1 січня відповідного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-