У Епіфанія розповіли, хто приїде на інтронізацію від Константинополя

У Епіфанія розповіли, хто приїде на інтронізацію від Константинополя

Укрінформ
Церемонія інтронізації предстоятеля Української православної церкви завершить усі процедури, які стверджують автокефалію УПЦ.

На цьому наголосив Архієпископ Чернігівський і Ніжинський ПЦУ Євстратій під час круглого столу “Томос і політика”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Інтронізація - це є внутрішня процедура церкви. І мета інтронізації полягає в тому, щоб завершити офіційно всі процедури, які стверджують автокефалію Української церкви”, - сказав Євстратій.

Він підкреслив, що присутність чи неприсутність іноземних представників не впливає на чинність цієї процедури.

За його словами, УПЦ не ставила за мету запрошувати представників помісних церков, тому що вони повинні перш за все відповісти на ті мирні грамоти, які були надіслані митрополитом Епіфанієм після його обрання до предстоятелів помісних церков. І в низці помісних церков розпочата процедура розгляду цього питання.

Читайте також: До Помісної церкви перейшли вже 120 парафій УПЦ МП

“Буде офіційний представник Вселенського патріарха — митрополит Еммануїл Гальський, будуть від Вселенського патріарха - представники монастирів Святої гори Афон. А подальший процес встановлення відносин з помісними церквами є двосторонній. І інтронізація ніяким чином з цим процесом не пов’язана, окрім того, що це є засвідчення для всього православного світу остаточності і незворотності прийнятих рішень про автокефалію. Предстоятель обраний, Томос вручений, він інтронізований. Все”, - констатував Євстратій.

Як повідомляв Укрінформ, церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія, запланована на 3 лютого, відбудеться у Софійському соборі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-