Євросоюз закликають посилити тиск на РФ, щоб Павло Гриб отримав меддопомогу

Євросоюз закликають посилити тиск на РФ, щоб Павло Гриб отримав меддопомогу

Політв’язні
Укрінформ
Представник України при ЄС посол Микола Точицький поінформував партнерів по ЄС про критичний стан здоров’я Павла Гриба та закликав до дій солідарності з політичним в’язнем Кремля.

Відповідне повідомленні оприлюднено на сторінці Представництва України при ЄС у Facebook.

"Представник України при ЄС Микола Точицький: Поінформували партнерів в ЄС щодо критичного стану Павла Гриба. Закликаємо ЄС посилити тиск на РФ з тим, щоб негайно надати Павлу необхідну медичну допомогу. Тільки рішучими спільними зусиллями зможемо врятувати його", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Клімкін: Є свідчення того, що у СІЗО Павло Гриб отримав нові складні захворювання

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила про надкритичний стан українського політв’язня в РФ 20-річного Павла Гриба та закликала міжнародну спільноту сприяти у наданні йому медичної допомоги.

За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, є свідчення того, що, перебуваючи у СІЗО, Гриб набув нових складних захворювань.

Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч з дівчиною, з якою спілкувався у соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому висунуто обвинувачення у тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Гриба викрали працівники ФСБ.

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-