Через війну на Донбасі півмільйона дітей потребують термінової допомоги — ЮНІСЕФ

Через війну на Донбасі півмільйона дітей потребують термінової допомоги — ЮНІСЕФ

Укрінформ
Через військові дії на Донбасі близько 500 тисяч дітей потребують невідкладного захисту та гуманітарної допомоги, зокрема, якісної медичної допомоги та психосоціальної підтримки.

Про це повідомляє ЮНІСЕФ Україна.

“На сході України приблизно 500 тисяч дітей, уражених конфліктом, потребують невідкладного захисту та гуманітарної допомоги, зокрема, доступу до чистої питної води, безпечного середовища для навчання, якісної охорони здоров’я та психосоціальної підтримки. Ситуація є особливо гострою для дітей, які живуть у межах 20 км від лінії розмежування, де часті обстріли та величезна кількість нерозірваних боєприпасів становлять серйозну загрозу для життя”, - йдеться у повідомленні.

У ЮНІСЕФ наголошують, що українські діти не мають умов для безпечного навчання.

Читайте також: Майже половина населення світу не отримує основну медичну допомогу — ВООЗ

“Уже понад чотири роки конфлікт продовжує здійснювати руйнівний вплив на систему освіти: зруйновано або пошкоджено сотні шкіл. Діти вимушені навчатися в умовах бойових дій змінної інтенсивності та небезпек, викликаних нерозірваними боєприпасами. У 2018 році від обстрілів постраждали 16 навчальних закладів, а ще 50 було закрито”, - зазначають у ЮНІСЕФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-