До Помісної церкви перейшли вже понад 100 парафій - Епіфаній

До Помісної церкви перейшли вже понад 100 парафій - Епіфаній

Укрінформ
Вже понад 100 парафій Української православної церкви Московського патріархату перейшли до новоствореної Православної церкви України.

Про це Предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній сказав у коментарі журналістам перед початком форуму за участю Президента Петра Порошенка у Міжнародному виставковому центрі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вже більше сотні, і ми чуємо щодня, що у певному регіоні, у певній області відбуваються ці переходи по два, по три. Ми завершуємо на днях юридичне оформлення, тобто буде вже зареєстровано керівний орган, Київську метрополію і, відповідно, інші єпархії будуть вносити зміни до статуту, а ті парафії, які зараз переходять з Російської православної церкви до єдиної помісної Української православної церкви, будуть уже долучатися до нової структури”, - сказав митрополит Епіфаній.

Водночас він зазначив, що певні перепони процесу переходу релігійних громад та процесу визнання автокефалії іншими православними церквами чиняться з боку РПЦ. "Звичайно, є супротив з боку Російської православної церкви, бо їхнє завдання полягає у тому, щоб протидіяти, щоб церкви не визнали автокефалію Української православної церкви. Але ми віримо, що мудрість тих інших православних ієрархів все ж таки доведе до того, що ми отримаємо визнання інших церков”, - сказав митрополит Київський і всієї України.

Він запевнив у тому, що нині активно працює над тим, щоб інші помісні церкви визнали автокефальний статус ПЦУ. З цього приводу ведеться активний діалог.

Читайте також: Кіпрська церква збирається визнати ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, під час об’єднавчого собору 15 грудня предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Церемонія інтронізації предстоятеля Православної церкви України, митрополита Київського і всієї України Епіфанія відбудеться 3 лютого у Софійському соборі в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-