ЗСУ отримають цьогоріч близько 20 нових зразків озброєння

ЗСУ отримають цьогоріч близько 20 нових зразків озброєння

Укрінформ
Близько 20 нових зразків озброєння отримає українська армія у 2019 році.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак у рамках візиту до харківських оборонних підприємств, які входять до складу корпорації “Укроборонпром”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Державне оборонне замовлення є дуже оптимістичним, оскільки у ньому передбачено постачання озброєння мінімум 20 зразків, які раніше не стояли у Збройних силах”,- наголосив Полторак.

Міністр також зазначив про поглиблення співпраці з міжнародними партнерами в оборонній сфері.

“За останній місяць я був у Туреччині, Ізраїлі, ми вели перемовини щодо нових контрактів з постачання обладнання, техніки, озброєння. Ми маємо тісну співпрацю з нашими партнерами зі США, і об’єм фінансової допомоги залишається достатньо високим”, - сказав він.

Читайте також: Міноборони заявляє про загострення на Донбасі - окупанти застосували міномети

Полторак також повідомив, що Міноборони визначилось з переліком техніки та озброєння, що потребує українська армія, та передало його міжнародним партнерам для ухвалення рішення щодо допомоги Україні. Також міністр підтвердив, що зараз триває активна робота над посиленням позицій України на морі.

“Те, що ми працюємо над посиленням наших можливостей на морі - це правда. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити нашу присутність в Азовському морі - це правда, і ми робимо все можливе, щоб забезпечити безпеку наших портів”, - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони України Степан Полторак 28 січня перебуває з робочою поїздкою на Харківщині, де відвідує Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова, Завод імені В.О. Малишева та інші підприємства концерну "Укроборонпром".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-