Голова СЗР привітав особовий склад і ветеранів зі 100-річчям зовнішньої розвідки

Голова СЗР привітав особовий склад і ветеранів зі 100-річчям зовнішньої розвідки

Укрінформ
Голова Служби зовнішньої розвідки України Єгор Божок привітав особовий склад та ветеранів СЗР зі 100-річчям з дня створення першого підрозділу української зовнішньої розвідки та професійним святом - Днем зовнішньої розвідки України.

Привітання Божка опубліковане на сайті СЗР.

“Саме в цей день 100 років тому 24 січня 1919 року в Директорії Української Народної Республіки був створений відділ закордонної інформації – перший підрозділ зовнішньої розвідки незалежної України. Ми повернули свою історію і остаточно розпрощалися з радянськими сентиментами”, - зазначив Божок.

За його словами, повернення власної історії і справжніх традицій є одним з основних завдань реформи Служби зовнішньої розвідки України відповідно до стандартів НАТО, що СЗР здійснює з 2017 року на доручення Президента Петра Порошенка та за підтримки Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

“Це також є важливим елементом нашої боротьби з гібридною агресією Кремля. Оскільки вже досить давно перед спецслужбами агресора стоїть завдання з нав’язування Україні та всьому цивілізованому світу російського, спотвореного комуністичною ідеологією бачення історії”, - уточнив голова Служби.

Читайте також: Спецслужбам РФ дали ще $350 мільйонів на втручання у вибори в Україні — зовнішня розвідка

Божок також додав, що на черзі – виконання другого важливого завдання у контексті реформування Служби зовнішньої розвідки України, яким є повернення України до євроатлантичної спільноти.

“Ми проводимо організаційну та структурну реформу, десовєтизацію та декагебізацію. Скасовуємо надмірну закритість, запроваджуємо цивільний демократичний контроль над сектором розвідки. Ми удосконалили законодавство і розробили спільно з нашими партнерами з НАТО, США, Великої Британії, Франції, Німеччини, Польщі, Румунії, Литви, Латвії та Естонії проект нового Закону України «Про розвідку». Це ті стандарти НАТО, які ми втілюємо, аби відновити довіру друзів та партнерів з НАТО та ЄС, без якої неможлива наша повноцінна інтеграція в євроатлантичний простір”, - зауважив голова СЗР.

Як повідомлялося, 22 листопада 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення Дня зовнішньої розвідки 24 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-