Порошенко скоординував з Червоним Хрестом дії для звільнення українських політв'язнів

Порошенко скоординував з Червоним Хрестом дії для звільнення українських політв'язнів

Укрінформ
Президент Петро Порошенко скоординував із президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером кроки задля звільнення полонених Росією українських моряків та закликав посилити зусилля Комітету заради звільнення політв’язнів і заручників.

Про це йшлося на зустрічі лідерів у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

“Президент України Петро Порошенко зустрівся з Президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером. Сторони скоординували подальші кроки у питанні звільнення українських моряків, які були захоплені Росією в результаті чергового акту агресії 25 листопада та відповідно до міжнародного гуманітарного права мають статус військовополонених”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що Президент звернувся до глави МКЧХ з проханням вжити всіх можливих заходів для дотримання Росією прав і свобод українських військовослужбовців, які гарантовані міжнародним правом.

Глава Української держави також закликав Міжнародний комітет Червоного Хреста посилити зусилля для звільнення всіх українських заручників, включно з Олегом Сенцовим, Романом Сущенком та Володимиром Балухом.

Читайте також: Порошенко обговорив із Грібаускайте загрози втручання Росії у вибори

Крім того, у рамках зустрічі Президент України подякував главі МКЧХ за зусилля, які докладаються Комітетом для подолання гуманітарних наслідків триваючої російської агресії. Було відзначено, що гуманітарна операція в Україні залишається серед пріоритетних для МКЧХ у світі.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 23-24 січня перебуває з робочим візитом у Давосі (Швейцарія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-