Павлу Грибу у суд викликали

Павлу Грибу у суд викликали "швидку"

Укрінформ
Українському політв'язню Павлові Грибу під час суду у РФ стало зле, йому викликали "швидку допомогу".

Про це повідомив батько українця Ігор Гриб у Facebook.

"Під час судового засідання була викликана "швидка допомога", фельдшер якої зробив Павлу знеболюваний укол та рекомендував 3 години полежати. Але суддя все одно продовжив засідання", - написав він.

За словами батька, ще в СІЗО Павло заявив про дуже погане самопочуття, але лікар, не оглянувши його, виписав довідку для суду про "задовільний стан здоров'я підозрюваного".

Ігор Гриб також поінформував, як Росія виконала вимогу ЄСПЛ провести дообстеження його сина: "Прийшов гастроентеролог (так представився), здійснив зовнішній огляд (не торкаючись тіла) і виписав довідку про гарний стан здоров'я".

За словами батька політв'язня, наступне засідання суду відбудеться 25 січня.

Читайте також: Денісова просить комітет РЄ проти катувань допомогти політв'язню Грибу

Як відомо, Павло Гриб зник 24 серпня 2017 року в Білорусі, куди поїхав на зустріч із дівчиною, з якою спілкувався в соціальних мережах.

У вересні стало відомо, що він перебуває в слідчому ізоляторі міста Краснодар (РФ), йому пред'явлено обвинувачення в тероризмі. Тоді ж його адвокат заявила, що Павла викрали працівники ФСБ.

23 липня 2018-го суд зупинив розгляд справи Гриба після того, як з’ясувалося, що обвинувачення грунтувалися на статті Кримінального кодексу, якої не існувало під час інкримінованого злочину. Прокуратура повернула справу до суду у жовтні після виправлення того, що російські ЗМІ назвали "процесуальною помилкою".

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив ще на 6 місяців тримання під вартою для Павла Гриба.

9 листопада стало відомо, що Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському слідчому, який висунув незаконне обвинувачення Павлові Грибу.

За словами родичів хлопця, у Павла портальна гіпертензія — синдром підвищеного тиску в системі ворітної вени, який супроводжується збільшенням селезінки, варикозним розширенням вен стравоходу й шлунка, асцитом, печінковою недостатністю, і він мусить постійно приймати підтримувальні препарати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-