Кандидат у президенти розповів про свої

Кандидат у президенти розповів про свої "шапкові махінації" у Давосі — заради друзів

Відео
Укрінформ
Кандидат у Президенти України Ігор Шевченко на Всесвітньому економічному форумі у швейцарському Давосі взяв п'ять безкоштовних шапок, його намагалася зупинити охорона.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Мій вчорашній пост про шапку викликав шквал емоцій та прохань від друзів привезти їм таку саму у подарунок. Так, таку шапку можна взяти безкоштовно, але лише одну. Я б не був Шевченком аби не вдався до "шапкових махінацій" заради друзів. Прокинувся о 6 ранку і пішов за шапками, але вже на цю годину охочих стати щасливими власниками чудової блакитної шапочки було досить багато. Відстоявши в черзі, я взяв зразу чотири шапки, більше совість не дозволила. Відійшов 10 метрів і зрозумів, що мало взяв. Повернувся взяти ще, але не тут то було. Невідомо звідки з'явився охоронець і ледь мене не арештував. Сказав, що я вже взяв достатньо і мушу йти геть", - повідомив він.

Шевченко також додав, що "не був би українцем, якби не заперечив йому і повернув ситуацію на свою користь".

"У результаті складних дипломатичних перемовин він "дозволив" мені взяти ще одну шапку, але за умови, що він цього "не бачить". Він демонстративно відвернувся, а я типу нишком взяв шапку. От так, на що тільки не підеш заради друзів!" - підсумував він.

Шевченко також оприлюднив фото шапок, підписавши його "Давоські трофеї".

Як повідомляв Укрінформ, самовисуванець Ігор Шевченко (екс-міністр екології та природних ресурсів в уряді Арсенія Яценюка) подав до Центральної виборчої комісії необхідні для реєстрації для участі у виборах Президента України документи 31 грудня 2018 року - у перший день передвиборчої кампанії.

Читайте також: Насіров просив закордонний паспорт, щоб з’їздити у Давос як “кандидат у президенти”

У 2015 році, після звільнення Шевченка з посади міністра, Генпрокуратура відкрила справу проти нього за підозрою в корупції. За даними слідства, під час перебування на посаді міністра Шевченко нібито неодноразово залишав територію України на чартерних літаках, які нібито належать депутату-втікачу Олександру Онищенку, що, на думку прокуратури, вказувало на конфлікт інтересів і було порушенням статті 28 Закону України “Про запобігання корупції". Утім, в березні 2016 року суд закрив справу проти Шевченка.

4 січня ЦВК зареєструвала Шевченка кандидатом на посаду президента на виборах 31 березня 2019 року як самовисуванця.

Виборчий процес чергових виборів Президента України, призначених на 31 березня 2019 року, розпочався 31 грудня. Висування кандидатів політичними партіями або шляхом самовисування на пост глави держави та подання кандидатами документів до ЦВК триватиме до 3 лютого 2019 року. Перед поданням до Центрвиборчкому документів кандидат або партія, яка його висунула, має внести грошову заставу у розмірі 2,5 млн гривень. Реєстрація кандидатів у Президенти триватиме до 8 лютого включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-