НАЗК просить допомоги у чотирьох силових структур

НАЗК просить допомоги у чотирьох силових структур

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило НАБУ, НПУ, ДБР та ГПУ про недостовірні відомості в деклараціях п'яти посадовців.

Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Національне агентство з питань запобігання корупції в деклараціях п’яти посадовців виявило ознаки кримінального правопорушення, пов’язаного з корупцією – умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - йдеться у повідомленні.

Так, недостовірну інформацію у деклараціях подали: депутат Ірпінської міської ради Оверко Ігор Іванович, депутат Одеської міської ради Кісловський Олексій Вячеславович, начальник відділу слідчого управління Національної поліції в Донецькій області Кіор Олег Володимирович, заступник начальника відділу митного оформлення Київської міської митниці ДФС Ніколаєнко Олег Михайлович, провідний спеціаліст Управління з контролю за використанням та охороною земель Держгеокадастру у Львівській області Іванчук Оксана Володимирівна.

"Встановлено, що Ігор Оверко у звітному 2016 році відчужив 412 об’єктів нерухомості, однак недостовірно вказав дохід, отриманий від таких правочинів. Депутат також не задекларував 3 власні земельні ділянки в місті Ірпінь та недостовірно вказав дохід дружини. Загалом встановлено відображення у декларації посадовця недостовірних відомостей на суму понад 2,9 млн грн", - повідомили у Нацагентстві.

Читайте також: Помилки у деклараціях чиновників: НАЗК кличе Нищука для пояснень

Олексій Кісловський, подаючи декларацію за 2016 рік, не задекларував корпоративні права у господарському товаристві. Сума внеску депутата до статутного капіталу товариства становить 450 тис. грн.

"Про ознаки кримінальних правопорушень депутатів Національне агентство повідомило Національну поліцію, надіславши затверджені на засіданні обґрунтовані висновки", - відмітили у НАЗК.

Олег Кіор у декларації за 2015 рік не вказав дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю в сумі 850 тис. грн - відповідний обґрунтований висновок агентство направило до Національного антикорупційного бюро.

"Дохід дружини від зайняття підприємницькою діяльністю посадовець не вказав і в декларації за 2016 рік. Також не задекларував дохід у вигляді допомоги при народженні дитини. Загалом встановлено недостовірні відомості у декларації посадовця за 2016 рік на суму 788 тис. грн. Обґрунтований висновок направлено до Державного бюро розслідувань та Генеральної прокуратури", - зауважили у Національному агентстві.

Олег Ніколаєнко не вказав у декларації за 2015 рік свою заробітну плату, недостовірно вказав дохід від продажу автомобіля та не задекларував два господарські товариства, власником одного з яких є він, а іншого – дружина.

"У декларації посадовця встановлені недостовірні відомості на загальну суму понад 769 тис. грн. Господарські товариства посадовець не вказав і у декларації за 2016 рік. Про виявлені ознаки правопорушення повідомлено Національну поліцію та Генеральну прокуратуру", - додали у НАЗК.

Оксана Іванчук не задекларувала свої та членів сім’ї корпоративні права у 6-ти господарських товариствах, свою заробітну плату, а також доходи батька.

Загалом у декларації посадовця встановлені недостовірні відомості на суму 1, 23 млн грн - обґрунтований висновок направлено до Національного антикорупційного бюро.

У НАЗК нагадали, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-